Firemní teambuilding formou venkovské zabijačky? Proč ne, rádi pro Vás tuto akci připravíme.
Jak taková akce vypadá?
Účastníci se sjíždějí večer den před zabijačkou, připravíme večeři formou rautu.
Druhý den je nutné vstát za kuropění – tedy kolem šesté ranní. Je potřeba zatopit pod kotlem a ohřívat vodu na „paření prasete“.
Účastníci se scházejí na snídani s pravými beskydskými koláči, bábovkou či ořechovými záviny. Pak už zbývá pouze „vypálit červa“ pálenkou nebo svařeným vínem a jde se na věc.
Již za světla přichází mistr řezník, který provede „drsnou práci“ na pašíkovi a míchá se krev na jelita a polévku. Prase se spaří horkou vodou a očistí od štětin. Zavěsí se na hák, pan mistr ho vykuchá, vnitřnosti spolu s hlavou následně bublají v kotli.
Všichni účastníci pomáhají a dále udržují dobrou náladu pitím vína a pálenky.
Zatím co pokračují práce na přípravě náplně do jelit a jitrnic a „bourá“ se prase, je na pořadu první ochutnávka – mozeček, játra, lalok. Krájí se škvarky na stejně velké kousky, a připravuje se škvaření sádla.
Maso se naporcuje a rozdělí do výslužky. Z vepřového bůčku a krkovičky se připraví zabíjačková pečeně a k ochutnání čerstvé karbenátky. Nezapomínáme topit pod kotlem a dolévat pálenku a svařené víno. Odpoledne se vyrábí jelita, jitrnice a tlačenka. Nakonec se zbytek krve a krup dá do polévky a vyrobí se ovarnice, u nás zvaná prdelónka. Na závěr se upeče plech masa a podává se s kysaným zelím a knedlíkem. Večer posezení nad vším, co se za den vyrobilo, spojené s povídáním, popíjením.
K tanci i k poslechu Vám bude hrát goralská kapela Bukóń.
Třetí den končíme snídani.
V ceně je zahrnuto:
- ubytování v komfotních apartmánech na dvě noci (ideální počet osob 15-30)
- živé prase a pro každého účastníka výslužka hotových zabíjačkových výrobků, obalové materiály, 2 řezníci
- goralská kapela Bukóń.
- první den večeře formou rautu, druhý den – zabíjačka – snídaně, oběd, večeře, třetí den pobyt končí snídani